Alcoholische dranken moeten waarschuwingen krijgen

0
1782
alcohol
alcohol labels
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Op de etiketten van alcoholisch houdende dranken moeten waarschuwingen komen te staan dat alcohol kanker kan veroorzaken. Gezondheidsdeskundigen pleiten hiervoor afgelopen woensdag in Dublin. Op een internationale conferentie in het kader van de Europese week tegen kanker kwamen ze met de conclusie, dat bij het grote publiek niet bekend is dat alcoholgebruik tot verschillende vormen van kanker kan leiden.

In 10 procent van de gevallen bij mannen en bij 3 procent van kanker bij vrouwen droeg alcohol daaraan een grote bijdrage, benadrukken de onderzoekers. Het gaat hierbij om onder meer om kanker in de slokdarm, keelholte en lever, maar ook om darm- en borstkanker.
In Europa wordt verreweg de meeste alcohol gedronken ter wereld, mede hierom is onmiddellijke actie in hun ogen noodzakelijk. In sommige Europese landen is het zelfs zo erg dat er meer dan 2,5 keer meer gedronken wordt dan het wereldwijde gemiddelde.

Volgens Peter Rice van een Schotse gezondheidsorganisatie leidt alcohol vooral tot gezondheidsproblemen bij oudere personen, echter gaat de meeste aandacht uit naar de jongeren die veel te veel drinken en daardoor veel overlast veroorzaken. Volgens hem moet nadrukkelijk onder de aandacht worden gebracht dat alcohol kanker verwekkend is.
Dat zou dan een taak moeten zijn van overheden en de drankindustrie zelf. “We hebben het recht om te weten wat er zoal in onze drank zit en wat voor effect deze inhoud heeft op het menselijk lichaam en daarbij ook onze gezondheid”, aldus Mariann Skar van Eurocare, een Europese koepelorganisatie voor alcoholpreventie.

DELEN
Vorig artikelFit blijven kan al in 12 minuten per week
Volgend artikelZelfgemaakte Vegetarische burgers
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER