Afvallen zonder dieet? Mijn persoonlijke ervaring met My Shredded Lifestyle [Review]

0
356
Was dit artikel nuttig? Like ons!
“Kun je je voorstellen wat er zou gebeuren als alle vrouwen op deze wereld zich geen zorgen meer zouden maken over het getal op de weegschaal?” Dat is de vraag die mijn leven heeft veranderd. Want, afvallen zonder dieet bestaat dat eigenlijk? Het hield me vrijwel elke dag bezig en leidde uitendelijk tot mijn missie. My Shredded Lifestyle heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik mijn rust weer heb terug gevonden.
Ik was zo’n 20 jaar oud, had mijn opleiding voltooid, had een geweldige baan en was maar enkele maanden verwijderd van trouwen. Ik had het allemaal voor elkaar. En toch zat ik daar, in de stoel tegenover mijn diëtist die gespecialiseerd was in Comfort Food omdat ik me zo ellendig voelde. En wat bleek, het “gezonde leventje” dat ik dacht te leven, was eigenlijk helemaal niet gezond, tenminste niet voor mij.
 

Natuurlijk deed ik aan sport en at ik gezond voedsel, maar mijn manier van denken was verre van gezond. Laat staan gezond afvallen. Het was zelfs zo erg dat ik besloot om professionele hulp te zoeken. Niemand merkte eigenlijk iets aan de buitenkant. Sterker nog, ik hield me op dat moment bezig met het geven van groepslessen en was zo nu en dan personal trainer, maar toch was ik eenvoudigweg bezeten door mijn gewicht. “Hoeveel calorieën heb ik gegeten en hoeveel calorieën heb ik verbrand?” Dit waren vragen die continue door mijn hoofd spookte.

 

Ik zou te veel trainen, mezelf te veel beperkingen opleggen en vervolgens een einde maken aan al mijn eet aanvallen en zelfs het bewijs ervan verbergen. Dit gebeurde steeds weer opnieuw. Gevolg hiervan is dat ik weer begon aan te komen en me begon te wenden tot voedsel om mezelf te troosten. Wat natuurlijk alleen maar averechts werkte.

 
Omdat ik dacht dat er iets mis was met me en omdat ik niet in staat was mezelf te beheersen, bracht ik jaren door met gevoelens van schaamte en schuld.
De druk vanuit de maatschappij om op een bepaalde manier naar jezelf te kijken was groot. Dit in combinatie met mijn baan in de fitnessbranche, waar de mentaliteit heerst dat iedereen een six-pack moet hebben, lag  als een zware last op mijn schouders. Ik had nooit het gevoel dat ik genoeg was en ik deed er dan ook alles aan om in het beeld van het perfecte plaatje te passen.
 
Tot ik er uiteindelijk niet meer tegen kon. Ik was mijn bruiloft aan het plannen en besefte dat – tenzij ik snel iets veranderde – er een reeele kans bestond dat ik op mijn huwelijksdag niet meer in mijn jurk zou passen. Het was duidelijk dat ik dit niet wilde laten gebeuren. Ik wilde vrij zijn van die druk en afvallen op een gezonde manier. Vrij van de willekeurige regels die ik mezelf had opgelegd. En vrij om met volle teugen van het moment te genieten en me volledig mezelf te voelen. Het was niet gemakkelijk. En juist daarom ben ik erg dankbaar voor het boek van Merijn Shoeber, My Shredded Lifestyle [MYSL].
 
Het overschakelen van obsessief op dieet zijn, naar bewust en “op gevoel”  eten was niet gemakkelijk. In veel opzichten ben ik hier eigenlijk nog steeds mee bezig.  Maar mijn god, wat was het de moeite waard! Naast het toepassen van intermitted fasting, diende mijn strijd eigenlijk als een poort naar het vinden van mijn ware zelf, mijn passie en mijn stem. Ik heb geleerd om mijn lichaam te vertrouwen, onvoorwaardelijk van mezelf te houden en minder waarde te hechten aan het getal op de weegschaal. Bovendien had ik een geweldige trouwdag!
 

Wie is Merijn Schoeber van My Shredded Lifestyle?

De schrijver van het boek is de Nederlandse Merijn Schoeber.
Merijn is bekend van onder andere:
 • Nederlandse lifestyle YouTuber van Student Aesthetics met meer dan 100.000 abonees en meer dan 1.200.000 weergaven
 • Personal trainer
 • Facebook met 63.000+ likes
 • Instagram met 230.000+ volgers
 • NPO, Men’s Health 
Hij zal je in het boek niet voorschrijven wat je iedere minuut van de dag wel of niet kunt doen, maar hij leert je wel hoe je jouw levensstijl kunt aanpassen naar een gezonde levensstijl. Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan de mindset.
 

De inhoud van My Shredded Lifestyle.

De kennis en ervaring van Merijn over de afgelopen 6 jaar resulteert in een succesvolle verandering van zijn lichaam en lifestyle. En intermitted fasting speelt hierbij de hoofdrol.
 
Dit alles is gebundeld in het boek My Shredded Lifestyle [MYSL] en telt maar liefst 8 hoofdstukken:
 • Basisprincipes van diepten,
 • Introductie van My Shredded Lifestyle,
 • Toepassing van MYSL. Stimuleren van vetgevoel en omgaan met hongergevoel (mindset),
 • Mogelijkheden met MYSL. Hoe verdwijnt vet en bouw je spiermassa op. En niet te vergeten hoe je het onderhoudt,
 • Mythes over MYSL. Welke maaltijden zijn belangrijk en hoe ga je om met mythes,
 • Voordelen van MYSL. Niet alleen maar cijfertjes en getalletjes maar ook de persoonlijke ervaring wordt toegelicht,
 • Stappenplan,
 • Voedingshandleiding. Wat is de mentaliteit ten opzichte van voeding. 3 Voorbeelden van eetmethoden.

Ieder hoofdstuk is een op zich zelf staand onderwerp, bevat praktische opdrachten en leest gemakkelijk weg. Laat je bovendien niet afschrikken door de kaft, want dit boek is geschreven voor zowel heren als dames.

My Shredded Lifestyle is meer dan alleen een boek. Naast een praktische benadering, krijg je als lid toegang tot de MYSL-website. Hierdoor wordt je automatisch een waardig lid van de MYSL-community. En dat met maar liefst ruim 1.300 leden. En vanzelfsprekend hoort daar ook een Facebook (besloten) groep bij. Je bent dus niet alleen en op deze manier blijf je altijd op de hoogte via ervaringen van Merijn en van anderen!

Tot slot:

Tegenwoordig wordt mijn dag niet meer overheerst door het tellen van calorieën of het plannen wanneer ik naar de sportschool ga om de pizza die ik gisteravond heb gegeteb te “verbranden”. Ik eet nu gezond en bewust en alleen dat voedsel waar ik van kan genieten zonder schuldgevoelens. Ik train omdat ik me er goed door voel. Ik hou van mezelf en ben gezond aan het afvallen tegelijkertijd. Ik heb nu zelfs het voorrecht om mijn ervaringen te delen. Mede door dit artikel wil ik alle vrouwen (én mannen) laten weten dat ze meer waard zijn dan het aantal op de schaal. En met trots kan ik zeggen dat My Shredded Lifestyle hier een belangrijk aandeel heeft gehad!
 
Zoals je kunt zien, ben ik niet de enige met een super ervaring. Bekijk hieronder een van de reviews van andere gebruikers die mij zijn voorgegaan.
Heel veel success en ‘Live Your Life with Love’!

 

 

Ontdek Hier My Shredded Lifestyle !!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER