Afvallen rond de buik of andere plaatsen

0
4050
Afvallen buik
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Afvallen rondom de buik

Heel veel mensen nemen het niet zo nauw met hun voedingspatroon en sport. Alhoewel dit twee belangrijke factoren zijn die hart- en vaatziektes kunnen veroorzaken. Mensen die een buikje hebben weten meestal niet goed wat de oorzaak is en hoe ze dat overtollige vet kunnen kwijt geraken. Er is degelijk goed nieuws, want de mensen die een buikje hebben, kunnen mits ze willen hun eetpatroon veranderen en tegelijkertijd sport uitoefenen. Men moet niet dadelijk een topsporter worden, maar een paar kilometer gaan fietsen of joggen helpt al heel veel overtollig vet kwijt te geraken. Je zal merken dat vanaf het moment je sport, je jezelf stukken beter gaat voelen.

Oorzaak van het buikje?

Als je niet direct zeker bent of je teveel buikvet hebt, kun je dit gemakkelijk zelf meten met een meetlint. Bij vrouwen mag de totale buikomvang maximaal 88 cm zijn en voor mannen is dit 102 cm. Zit je eronder is het geen probleem, zit je erboven dan doe je er goed aan om jezelf eens af te vragen hoe dat het kan? De meeste oorzaken van een buikje zijn teveel buikvet en te weinig buikspieren. We kunnen direct denken aan teveel alcohol gebruik en teveel vettig eten. Teveel vet eten en te weinig lichaamsbeweging leidt er naar toe dat een mens een buikje gaat krijgen.

2 soorten buikvet

In de praktijk bestaan er 2 soorten buikvet: het zwembandje wat betekent dat er vet rondom de buik opgeslagen is. Als men op de buik duwt krijgt men een soort van rubber effect. Het wordt ingedrukt en direct erna slaat de buik terug op de normale vorm. Dit vet is helemaal niet gevaarlijk en verdwijnt als eerste als een mens gaat sporten. Het tweede bestaande buikvet is de zogenaamde visceraal buikvet. Dit is een gevaarlijk soort vet dan namelijk onder de spieren en vitale organen ligt. Het is door dit vet dat een mens risico loopt op hart- en vaatziektes. Als men een redelijk buikje heeft, wordt sterk aangeraden om aan beweging te doen en om een tijdlang geen vettig eten meer aan te raken. Als u er niets aan doet, kan de dood tot gevolg optreden. Visceraal vet is het gevaarlijkste vet wat een mens kan hebben in zijn lichaam.

De juiste voeding voor het buikje kwijt te geraken

Allereerst is het belangrijk om alle vetten te weren uit het lichaam. ’s Morgens kun je het beste beginnen met een sneetje volkoren brood, een lapje kaas en waarom er geen tomaat bij? Als u ’s middags heerlijk kunt genieten van een middagmaal kun je het beste kiezen voor iets kouds. Dat kan een salade zijn maar een kopje heerlijke soep kan anders ook geen kwaad. Sluit de maaltijd af met een stukje fruit of een fruityoghurt. Yoghurt helpt de mens om beter te verteren. Als je vroeger at, had je meestal last van een irritant, opgeblazen gevoel. Dankzij de yoghurt zul je hiervan geen last meer hebben. Vergeet zeker je vieruurtje niet! Er bestaan heerlijke mueslirepen die elk bestanddeel bevatten die je lichaam nodig heeft.

Varieer ’s avonds je maaltijd

Afvallen en diëten hoef niet per se saai te zijn om een buikje kwijt te geraken, je moet denken dat het een feest is voor je hele lichaam. Alleen jij gaat er wel bij varen want je gaat je beter voelen dan ooit te voren. Daarom is het beste dat je niet altijd maar hetzelfde eet, maar dat je varieert in de maaltijden. Er bestaan zoveel lekkere, gezonde dingen op de wereld dus waarom daar geen gebruik van maken? Stel een patroon samen waarin je afwisselt tussen vlees en vis. ’s Maandags kun je lekker genieten van een lekker stukje vis met rijst en wokgroenten. Vergeet zeker niet de boter uit je huis te weren want dit is vaak de boosdoener voor overtollig vet. Koop een grote bus olijfolie. Olijfolie is in verhouding iets duurder dan boter maar je komt er langer mee toe. Het volstaat om een heel klein beetje olie te gebruiken. Je zal het merken vanaf de eerste keer dat je met olijfolie gaat bakken, je gaat de hemel proeven op je tong.

Weer de aardappelen en kies voor rijst

Waarschijnlijk had je er zelfs niet aan gedacht, maar aardappelen zijn regelrechte dikmakers. Hoe lekker ze ook zijn en hoeveel manieren ook om ze te bereiden, als je echt jouw buikje kwijt wilt, weer je ze uit de keuken. Daarentegen kun je veel lekkere dingen met noedels, vis en grienten. Als je een dag inspiratieloos bent, kun je eens naar de winkel wandelen om te kijken wat voor een soorten rijst er allemaal bestaan de dag van vandaag. Je kunt met gemak droge rijst kopen maar ook notenrijst of rijst met allemaal stukjes fruit in. Kies je voor witte rijst of voor volkoren rijst? Volkoren rijst zit vol met koolhydraten en vitamines, iets wat je in witte rijst minder hebt.

Drink voldoende per dag

Er wordt beweerd dat een mens maximaal 1,5 liter water moet drinken per dag. Houd je daaraan en drink zo weinig mogelijk zoete frisdranken. Eigenlijk als je goed wil afvallen, drink je helemaal geen zoete frisdranken meer. Wedden dat jouw lichaam ze niet gaat missen? Ben je op het werk en wil je genieten van een heerlijk kopje koffie? Laat de koffie achterwege en neem een tas thee. Je gaat je beter voelen en minder gestrest.

Wat mag je absoluut niet eten?

Het eerste antwoord daarop is vettig eten. Denk maar aan friet met een sausje. Laat dit achterwege als je jouw buikje wilt kwijt geraken, of mag het toch één keer per week? Het mag één keer per week op vaarwaarde dat je de frieten bakt in zonnebloemolie in plaats van frituurvet. Boter laat je het liefste uitje huis alsook rood vlees, want rood vlees doet het langste erover om te verteren. Ben je iemand die graag snoept, dan moet ik je teleurstellen want het is beter dat je die zoute chips maar achterwege laat voor een tijdje. Misschien ben je een fan om lekker wat zout te strooien op de aardappelen of op de puree? Dit is absoluut not done! Zout zorgt voor vochtophoping en zal ervoor zorgen dat het vet op de verkeerde plaats opslaat.

De beste oefeningen om het buikje te verliezen

Als je snel resultaat wil, boek je dat met minstens 4 keer per week een uurtje te gaan joggen. Ga je niet dood joggen, maar rust op bepaalde ogenblikken als je moe bent. Eerder in het artikel spraken we over te weinig buikspieren. De beste methode om buikspieren te kweken is set-ups. Begin met 20 keer en bouw dat zo op naar 50 keren. Nogmaals je hoeft je niet dood te werken en afvallen is nu eenmaal een langzaam proces dat uithouding en geduld vraagt, maar als je het goed doet, zal het buikje zienderogen verdwijnen.

 

Laat hieronder jouw naam en e-mail achter en we sturen je geheel vrijblijvend hetvolgende toe:

  • Gratis 20 heerlijke dieetrecepturen
  • Rapport: “7 stappen om blijvend vet te verbranden”
  • Een video om je motivatie op pijl te houden

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER