ADHD dieet voor kinderen

0
1659
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Jonge kinderen kunnen, als ze vroeg genoeg beginnen, van hun gedragsproblemen afkomen. Hiervoor moeten zij dan wel een streng dieet gaan volgen waarbij ze geen voedsel mogen eten, waar ze op kunnen gaan reageren. Dit is uit een onderzoek gebleken dat gedaan is door het ADHD Research Centrum en het UMC St Radboud.

Om achter dit dieet te komen zijn ze begonnen om 100 kinderen met ADHD in onderzoek te nemen. 50 van deze kinderen kregen een hypo-allergeendieet voorgeschreven. Dit is een heel erg streng dieet waarbij de kinderen bijna geen enkele soort voedsel meer mochten eten. Dit kregen zij een tijd en als hierop dan geen bijwerkingen kwamen dan werd het dieet langzaam aan, steeds strenger gemaakt. De kinderen mochten dan ook niet meer eten en drinken als peer, rijst, water en verschillende soorten groente. De andere 50 kinderen zijn onder controle gesteld en hier werd niks aan toegevoegd voor een dieet.

Als er door de ouders overwogen word om een ADHD-dieet voor de kinderen te gaan volgen. Mogen zij absoluut niet zelf gaan experimenteren met dit dieet. Hiervoor zouden zij dan naar een expert moeten gaan om deze in te schakelen. Vooral kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen dit dieet gaan volgen. Zij zitten nog in de fase dat de ADHD nog niet helemaal is volgroeit en met dit dieet zou je dat kunnen tegenwerken.

Voor ouders met kinderen die aan ADHD lijden is het erg handig om te weten dat deze kinderen niet een allergische reactie krijgen bij het eten van kleurstoffen en andere toegevoegde stoffen. Wel kan het zijn dat kinderen met ADHD bij het eten van kleurstoffen en andere stoffen hier een overvloedige reactie op krijgen waardoor zij heel erg onbeheersbaar worden.
Te veel speelgoed kopen is waarschijnlijk ook geen goed idee voor kinderen met ADHD. Hierdoor zal het kind ook net iets te veel impulsen krijgen.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER