7 dingen die je verkeerd doet tijdens de yogales

0
1314
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Happy young woman practicing yoga on the beach at sunset. Healthy active lifestyle concept.

Heb je ooit het gevoel gehad dat de downward facing dog je juist eruit laat zien alsof u gevallen ben en niet kunt opstaan? Of dat iedereen het geheim van savansana kent met uitzondering van u zelf? Wel, niet omdat uw bewegingsstroom elegant aanvoelt betekent het dat u uw mat voorgoed in de kast moet plaatsen. (laat uw innerlijke yogi uit met onze platte Yoga routine)

Ik denk dat het belangrijk voor ons is om te onthouden dat over het algemeen niet bewegen gevaarlijker is dan wel bewegen. Zelfs als we niet perfect bewegen.  Onderstaand zijn er een paar dingen die yogis vaak verkeerd doen. We zullen het hebben over hoe je jezelf succes van Sukhasana aan savansana kan voorschrijven.

1.   Sukhasana

Wanneer je gevraagd wordt om een comfortabele houding aan het begin van de yoga klas in te nemen, is het eigenlijk een beetje ingewikkelder dan alleen jezelf op de mat neer ploffen. Het wordt ook wel de gemakkelijke houding genoemd. Sukhasana is zitten met gekruiste benen, alles behalve eenvoudig. Voor velen zorgt deze houding voor een gevoel van beknelling bij de onderrug en de achterdijbeenspieren. Deze kunnen leiden tot het plooien van het bekken wanneer u zit.

Om meditatie veel comfortabeler te maken, worden zit stokken op een blok of deken geadviseerd. Hierdoor zullen je botten zich terug verplaatsen, zodat dit voor meer optimale bewegingen zorgt.

2.   Adem bewustzijn

Als je nu nieuw ben met yoga of al jaren geoefend ben, kan de concentratie op de adem voor de hele klas ontmoedigend aanvoelen. Als u niet in staat ben om uw geest voor een uur tot rust te brengen (wie kan?), is de kans groot dat je je zal voelen als een yoga mislukkeling. Maar echt, net vijf of tien rustige momenten waar je geconcentreerd ben op de adem kan al voldoende zijn.  Probeer niet te hard van stapel te lopen met jezelf, anders verlies je ook de focus.  Als u weer in herinnering brengt om terug te gaan naar de ademhaling, is dat een moment van verbinding. Dat is een geweldige plek om te beginnen.

3.   Downward Facing Dog

Als er één yoga positie is waar iedereen van gehoord heeft, is het de facing dog . Als u veel tijd besteed aan zitten of niet flexibel genoeg ben, zou het plaatsen van de hielen tot aan de grond ongezond zijn voor de lage rug stand en de achterdijbeenspieren. De onderzoeker is er volledig van overtuigd dat u bij de downward facing dog positie niet per se recht uitgestrekte benen en hielen op de grond hoeft te hebben. Als u een super strakke lage rug en achterdijbeenspieren heb, zal deze positie het best zijn om met de knieën omhoog te buigen.

4.   Chaturanga

Chaturanga dandasana, één van de omhoog duwende yoga houdingen (pushup), die tientallen keren uitgevoerd is in een typische bewegings klasse. Het is ook de houding die u waarschijnlijk verkeerd doet. Het is een dergelijke harde fysieke positie, maar zelfs als je echt sterk bent, is er veel die mis kan gaan.

Als je niet voorzichtig bent of nooit echt geïnstrueerd ben geworden over de bewegingen, is het gebruikelijk om eerst de schouders naar voren te rollen, waarbij het risico om letsels op te lopen als gevolg van overmatig gebruik vermindert wordt. Andere opstelling kwesties zijn houdingen die recht naar beneden en te ver van de vloer zijn. Laat je hoofd daarom eerst naar voren buigen of knijp eerst tegen je stuit.

Om uw houding te perfectioneren, moet u zich eerst concentreren op de opstelling bij de tadasana of de berg positie. breng je hoofd over uw schouders, schouders over de bekken, de bekken over de knieën en de knieën over de voeten. Neem deze neutrale houding aan in de neer gezakte positie, zodat het hele lichaam geïntegreerd  is als u verschuiving maakt met uw tenen in een lagere chaturanga positie. Buig de ellebogen niet meer dan 90 graden.

5.   Bridge Pose

Voor het vormen van de brug positie is het belangrijk om de nodige inspanning van de ruggengraat te beheersen, voordat u de wheel pose doet. Mensen hebben vaak de neiging om hun voeten af te wenden, de knieën in een wijde positie te zetten en om hun bilspieren samen te trekken. Dat verkleint juist dat de achterkant van het bekken leidt tot pijn in de onderrug. In plaats daarvan kunt u uw voeten en knieën parallel plaatsen, waardoor u verder kunt aan de binnen dij spieren in plaats van de bilspieren. Door een blok tussen de binnenste kant van de dijen te knijpen, kan er ruimte gecreëerd worden in je onderrug en dat kan zeker voor een opluchting zorgen.

6.   Shoulderstand

De schouderstand wordt ook wel de “moeder van alle yoga-houdingen” genoemd, omdat het vermogen het immuunsysteem versterkt, het verbetert de spijsvertering, kalmeert het zenuwstelsel en verbetert ook de gezondheid van het hart. Dit zijn onder andere de potentiële voordelen van deze houding. Dat betekent dat iedereen het hoofd over de schouders moet rollen, met de benen in de lucht.

Hoewel de schouderstand heel erg therapeutisch is, is het ook de meest risico yoga-houding als het verkeerd wordt gedaan. Dit komt omdat de studenten vaak hun nek afvlakken, waardoor de nek en de schouderstand een gevaar zijn.

Het is beter als u deze yoga-houding niet beoefent, tenzij u grondig geïnstrueerd ben door een ervaren docent. Er kan een ondersteunende blok geplaatst worden onder uw onderrug, waardoor u dezelfde voordelen heb, zonder dat je nek in gevaar is. Om deze oefening te doen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de natuurlijke nek wervels intact zijn en dat de achterkant van de rug niet plat op de vloer in de schouderstand ingedrukt is.

7.   Savasana

Heeft u ooit gelogen dat u aan het eind van de yoga-klas de enige ben die een zalig gevoel van over gehouden heeft? In plaats van de hele 5- 10 minuten te wijden aan het praten met de trainer om houdingen voor u te zoeken waarbij u zich comfortabeler voelt? Breng een deken onder je knieën, liggend op één kant met een krop tussen je knieën of met je benen rustend tegen de muur aan. “Savasana is de moeilijkste houding”. Om hierna je over te geven is het hardste. Als je je er niet prettig bij voelt, is dit zeker geen manier om er wel te komen.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER