20/20 Dieet

2
9703
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Wat is de achtergrond van Dr. Phil McGraw?

 

Wie kent Dr. Phil McGraw niet? Hij is een amerikaanse psycholoog en tv-presentator, die dankzij zijn vele verschijningen op de Oprah Winfrey Show heel snel in populariteit rees. En dit is niet zijn eerste dieetboek. Dr. Phil bracht in 2003 het boek The ultimate weight solution uit. Dr. Phil lijkt te weten waar hij het over heeft.

 

Het 20/20 dieet van Dr. Phil

Het 20/20 dieet van Dr. Phil McGraw is meer gebaseerd op het adopteren van een gezonde denkwijze en levenspatroon. Dit is de kern van dit dieet en ook de manier hoe het zich onderscheid van de andere dieetplannen op de markt. Dr. Phil legt met het 20/20 dieet niet alleen de nadruk op het consumeren van minder calorieën, daarnaast is voldoende beweging volgens hem ook heel belangrijk. Met dit dieet wordt jouw hele levensstijl en houding tegenover voeding aangepakt.

 

20/20-dieetHoe werkt het 20/20 Dieet van  Dr Phil?

Het 20/20 dieet is onderverdeeld in drie opeenvolgende fasen en een ‘management phase’. Fase 1 en 2 bestaan beide uit 5 dagen. Fase drie duurt het langst; deze fase bestaat uit 20 dagen. In totaal duurt dit plan dus dertig dagen. Heb je na die initiële dertig dagen jouw doelgewicht nog niet bereikt? Begin dan weer bij fase 1. Indien het doelgewicht binnen de vastgestelde dertig dagen is bereikt dan mag je door naar fase 4. Fase 4 is het zogenaamde ‘after diet plan’ of ‘management phase’.

 

Binnen dit dieet eet jij de 20/20 voedingsmiddelen. De 20/20 voedingsmiddelen bevorderen de thermosgenese. Thermosgenese is de regelmatige en constante warmte uitstoot van het menselijk lichaam. Het is bedoeling dat een verhoogde warmte uitstoot zal leiden tot een hogere energie- en vetverbranding.

 

Wat zijn de voordelen van het 20/20 Dieet van  Dr Phil?

Het 20/20 dieet is een relatief flexibel dieet van korte duur. Hij duurt slechts 30 dagen, en in tegenstelling tot de meest gangbare dieetsoorten worden koolhydraten hier wel toegestaan. Dit dieet is daarom wat makkelijker vol te houden.

 

Daarnaast biedt het boek, naast de richtlijnen over beweging en voedingskeuzes, ook de nodige emotionele steun. Zo val je minder snel op oude, minder gezonde, gewoontes terug. Het 20/20 dieet doelt erop jouw houding tegenover voeding en beweging helemaal te veranderen.

 

Wat zijn de nadelen van het 20/20 Dieet van  Dr Phil?

Om succes te boeken met dit dieet moet je bereid zijn voldoende tijd vrij te maken voor het plannen van jouw maaltijden. Hierin zit best wat tijd. Daarnaast is er weinig informatie beschikbaar over hoeveel gewicht je met dit dieet kan verliezen en binnen welk tijdschema.

 

Wat zijn de bijwerkingen van het 20/20 Dieet van  Dr Phil?

Het 20/20 dieet is geen crashdieet en heeft dus die slechte bijwerkingen niet. Dit dieet heeft heel weinig risico’s en heeft een sterke wetenschappelijke onderbouwing. Toch is het verstandig eerst met de huisarts af te stemmen alvorens met een nieuw dieet van start te gaan. Een ander nadeel is dat het boek niet naar het Nederlands is vertaald. Als je gewend bent Engelse literatuur te lezen, zal dit voor jou waarschijnlijk geen probleem zijn, mocht je daar moeite mee hebben, dan kun je beter een Nederlandstalig alternatief kiezen.

 

Waar is het 20/20 Dieet van  Dr Phil te koop?

Het boek, The 20/20 diet, is nu voornamelijk online verkrijgbaar. Onder andere via Amazon

 

Wat zijn de alternatieven voor het 20/20 Dieet van  Dr Phil ?

In principe zijn alle andere dieetplannen die duurzame resultaten beloven goede alternatieven. Raadpleeg altijd eerst de huisarts voordat je met een nieuw dieet begint.

 

Conclusie

Het is al snel heel duidelijk dat er veel onderzoek is voorafgegaan aan het publiceren van dit boek. Met name aan de psychologie achter onze voedingskeuzes. Hiermee onderscheid dit dieet zich van de gangbare dieetplannen op de markt. Zaak is om je aan het dieet te houden, tijdens en ook na de vastgestelde dertig dagen. Zonder een beetje zelf-discipline zal het beoogd resultaat buiten handbereik blijven. Gelukkig zit het boek boordevol richtlijnen en tips om jouw op het juiste pad te houden. Het 20/20 dieet is een verfrissende aanpak dat zeker de moeite waard is.

DELEN
Vorig artikelVitadis
Volgend artikelVP3 voedingsprogramma

2 REACTIES

  1. Het is zeer spijtig dat de boek 2020 niet te koop is in boekenwinkel, en in Nederlanse taal, kan dat probleem opgelost worden. ? Ik volg dagelijks het programma van dokter Phill. En heb vandaag de uitzending gezien met al die mensen die zo veel afgevallen waren met het boek 2020! Dank op voorhand. Vriendelijke groetjes Rita.

    • Is wel verkrijgbaar in de Nederlandse taal : “Voel je goed in je lijf”. Op dit moment niet verkrijgbaar via Bol.com, maar wel op Marktplaats.
      Groetjes, Maria

LAAT EEN REACTIE ACHTER