1200 Kcal Per Dag Dieet

0
1858
1200 Kcal dieet
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Het 1200 Kcal per dag dieet is een dieet waarop je niet meer dan 1200 Kcal per dag mag consumeren. De kern van deze voedingsplan lees je dus al terug in de benaming. Je merkt daarom ook al heel snel dat de aanbevolen Kcal van dit dieet veel lager ligt dan wat wij eigenlijk moeten consumeren in een dag. Voor een volwassen vrouw is 2000 Kcal per dag nodig en een man moet ongeveer 2500 Kcal per dag naar binnen werken. Op het 1200 Kcal dieet eet je dus veel minder dan aanbevolen. Daarom is dit geen dieet dat je voor een langere periode mag volgen. Je gebruikt het om binnen een korte tijd af te slanken. Zoals bij ieder ander dieet is het ook hier van belang dat je voldoende water drinkt en goed gehydrateerd blijft. Vers fruit is ook toegestaan op dit dieet, maak daar dus gretig gebruik van. De aanbevolen duur van dit is gesteld op een periode van 7 dagen. Na 7 dagen is het dus raadzaam om hiermee te stoppen.

En hoe ziet dit dieet er dan uit?

Ontbijt:

Een sneetje volkoren brood van 35 gram met eiwitrijk beleg zoals rosbief, gerookt rundsvlees, ham, ontbijtspek, kip, kalkoen, eit, platte kaas of smeerkaas.

Drink daarbij koffie zonder suiker. Magere melk is hier wel toegestaan.

Tegen 10 uur:

Een sneetje volkoren brood van 35 gram. Indien nodig minarine. Magere yoghurt, fruit en koffie zonder suiker.

Als middagmaal:

Soep met veel groenten. Aardappel en bindmiddelen zijn niet toegestaan. Geroosterd vlees, groenten, aardappelen in de schil.

Tegen 4 uur:

Als tussendoortje vanillepudding.

Als avondmaal:

Een sneetje volkoren brood. Indien nodig minarine. Eiwitrijk beleg zoals aanbevolen bij het ontbijt. Rauwkost of andere groenten. Vers fruit en koffie zonder suiker.

Tegen 20 uur:

Een sneetje volkoren brood. Indien nodig Minarine. Eiwitrijk beleg zoals aanbevolen bij het ontbijt. Koffie zonder suiker.

Daarnaast is het raadzaam om elke dag niet minder dan anderhalve liter water te drinken.

Stem je boodschappenlijst af op bovenstaande menulijst. Gedurende zeven dagen dien jij je hieraan te houden en je zult heel snel resultaat zien.

Crashdieet

Een dieet waarbij je maar 1200 Kcal per dag mag eten is in feite een crashdieet. Het is een ongezonde manier om langdurig te eten, maar lekker effectief voor zij die snel wat kilootjes eraf willen hebben. Daarom mag je dit dieet niet te lang volgen. Na de aanbevolen zeven dagen dien je gefaseerd weer op het juiste niveau te gaan eten. Raadpleeg hiervoor je huisarts of een diëtist. Het is niet aan te raden om van een klein aantal Kcal per dag meteen te springen naar een dieet waarbij je drastisch meer Kcal per dag eet. Geef je lichaam de kans om te wennen aan je nieuwe voedingspatroon.

Ervaringen met het 1200 Kcal Dieet

Heb jij het 1200 Kcal per dag dieet geprobeerd? Wat vond jij ervan? Was het de moeite waard? Heb je de nodige kilootjes hiermee verloren? Laat maar weten.

DELEN
Vorig artikelHet tien weken Slank Plan
Volgend artikelGenesis Dieet
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER